Çatlak Tedavisi

Çatlaklar (strialar) aşırı kilo alıp verme, gebelik, uzun süreli kortizon kullanımı gibi nedenlerle oluşur. İlk oluştuklarında pembe renkli olmalarına karşın zamanla renkleri fildişi rengine döner. Gebelikte oluşan çatlaklar daha ziyade karın ve meme bölgesinde yerleşmekle beraber; ergenlik döneminde oluşan çatlaklar sıklıkla koltuk altları, kol üst kısımları, kalçalar, diz arkaları ve uyluklarda ortaya çıkar. Kortizon kullanımına bağlı gelişen çatlaklar ise daha yaygın ve geniş alanlarda yerleşim gösterir.

Çatlakların onarımında kullanılabilen tedavilerden biri altın iğneli radyofrekans sistemidir. Cihazın başlığının deriye taması ile çok sayıda iğne deri altına giriş yapar. Deri yüzeyi etkilenmeksizin, iğneler aracılığıyla istenilen derinlikte dermiste kollajen ve elastin üretimi tetiklenir. Bu da çatlak bölgesinin yeniden yapılandırılmasını sağlar.   Böylece istenen düzeydeki enerji, deri yüzeyi zarar görmeksizin direk deri altına ulaştırılmış olur.

İşlem öncesinde ağrıyı azaltmak amacıyla lokal anestezik krem sürülerek 20 dakika kadar kremin etkisini göstermesi beklenir. Krem temizlendikten sonra uygulamaya geçilir. İşlemin süresi çatlağın yaygınlığına bağlı olarak değişir. Çatlağın durumuna göre değişebilmekle beraber yaklaşık 4-6 seans gereklidir. Seans aralığı 4 haftadır. Eş zamanlı   PRP ve/veya mezoterapi ile de desteklendiğinde başarı oranları daha da artmaktadır. Uygulama sonrasında  güneşten korunulması önerilir.

Başarı çatlağın derinliğine, süresine göre değişebilmektedir. Tam kaybolma sağlanamasa da değişen oranlarda düzelme elde edilebilmektedir. İşlemin başarısı kalıcıdır. Tedavi bitiminde düzelen çatlaklarda zamanla artış görülmez. Ancak tekrar gebe kalınması ya  da kilo alıp verilmesi gibi nedenlerle yeni çatlak oluşumları olabilir.

 

 

1
×
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?