Mezoterapi

 Yaşın ilerlemesiyle birlikte yüzde kırışıklıklar, elastikiyet kaybı, gözeneklerde genişleme, lekelenmeler ortaya çıkar. Cildin gençleştirilmesi, sıkılaştırılması, lekelerin giderilmesi sebumun dengelenmesi amacıyla uygulanabildiği gibi, saç dökülmesi,  selülit ve bölgesel yağlanma tedavilerinde de mezoterapiden yararlanılabilmektedir.

Yüz mezoterapisi diğer adıyla mezolifting derinin daha canlı, parlak bir görünüm kazanması ve ince çizgilerin düzeltilmesinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi tek başına uygulanabileceği gibi botoks, dolgu gibi uygulamalarla da kombine edilebilir. Mezoterapide direk ihtiyacın olduğu alana gerekli maddelerin uygulanmış olması sebebiyle hem etkinlik artmakta, hem de sistemik yan etkiler ortaya çıkmamaktadır.

Mezoterapi nasıl uygulanır?

 Hyaluronik asit, magnezyum, selenyum, A vitamini, C vitamini, B vitamini türevleri, çinko, bakır, aminositler, alfa lipoik asit, DMAE( dimetilaminoetanol)  gibi çeşitli  ihtiyaca göre seçilen vitamin, mineral ve aktif maddelerden oluşan kokteyller küçük bir iğne aracılığıyla ihtiyaç duyulan bölgeye uygulanır. İşlem öncesinde uygulama yapılacak alana lokal anestezik etkili krem sürülerek 15- 20 dakika bekletilir. Kremin temizlenmesinin ardından deri altına enjeksiyonlar yapılır. İşlem öncesinde dermaroller uygulanarak enjekte edilen maddelerin daha rahat emilmesi sağlanabilmekte ve uygulama etken maddelerin direk uygulama alanına sürülmesi suretiyle de yapılabilmektedir.  İşlem sonrasında hassasiyetin giderilmesi amacıyla soğuk uygulama yapılması tercih edilir.

Mezoterapi kimlere uygulanmaz?

 Uygulama yapılacak alanda aktif enfeksiyon varlığında, kanama bozukluğu olanlarda, gebe ve emzirenlerde mezoterapi yapılması tercih edilmez.

Mezoterapi uygulama süresi ve sıklığı nedir?

 Mezoterapi uygulamalarının süresi ve sıklığı kişinin yakınmasına, beraberinde uygulanan diğer tedavilere göre değişkenlik göstermektedir.

Mezoterapinin etkisi ne zaman ortaya çıkar?

 Etki genellikle ikinci uygulamadan sonra ortaya çıkar. Ancak tam etkinin elde edilmesi için tüm seansların tamamlanması gereklidir.

Mezoterapi  sonrasında oluşabilecek yan etkiler nelerdir?

 Mezoterapi yan etki riski oldukça az olan bir uygulamadır. Uygulama sonrasında enjeksiyon yapılan alanlarda kızarıklık, şişlik ve bazen morarma olabilir. 2-3 gün içerisinde geriler.

Mezoterapi uygulaması sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

 İlk 4 saat uygulama yapılan alana su değdirilmemeli, makyaj yapılmamalı ve 24 saat süreyle güneş maruziyetinden kaçınılmalıdır. İşlem sonrası 3-4 gün sıcak su temasından kaçınılmalıdır.

 

 

1
×
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?