Mikroiğneleme Ankara

Mikroiğneleme Tedavisi

Yüzeyindeki iğneler aracılığıyla deride kontrollü mikro travmalar yaratılarak yara iyileşme süreci başlatılır. Bu sayede büyüme faktörlerinin salınımı artar; yeni damar oluşumları ve kollajen üretimi tetiklenir. Mikroiğneleme iyi bir cilt yenileme, gençleştirme tekniğidir. En önemli avantajı epidermise ( deri üst tabakasına) zarar vermemesi, iz bırakmadan ve kısa sürede iyileşmesidir.

Mikroiğneleme Kimlere Uygulanır?

Mikroiğneleme ince kırışıklıkların, lekelerin, akne izlerinin, çatlakların, diğer yara izlerinin, genişlemiş gözeneklerin tedavisinde; saç dökülmelerinde kullanılabilmektedir. Mikroiğneleme tüm deri tiplerinde; hem erkek hem de kadınlarda uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. En önemli avantajı diğer tedavilerle birleştirilebilmesi ve onların etkinliğini daha da arttırabilmesidir. Mikroiğneleme uygulaması sonrasında deriye uygulanan ilaçların emilimi daha da artmaktadır. Bu sebeple mezoterapi ve prp ile beraber kullanıldığında tedavi başarısını daha da artırmaktadır.

Mikroiğneleme Nasıl Uygulanır?

Uygulama öncesinde deriye lokal anestezik etkili bir krem sürülerek 15-20 dakika bekletilir. Cilt temizlendikten sonra uygulamaya geçilir. 0,25-2,5 mm arasındaki uzunluklardan hekimin tercihine göre uygun olan seçilir ve dik açıyla cilde girerek epidermise hasar vermeksizin deride mikro kanallar açılır. Böylelikle yara iyileşme süreci başlatılmış; kollajen üretimi arttırılmış olur. Ortalama 20-30 dakika kadar süren bir uygulamadır. Birbirine dik ve çapraz geçişler yapılarak uygulanır. Aynı alandan en az 3 kez geçilir. Titreşimli tekniği sayesinde ağrı minimuma iner; hasta için konforlu bir uygulama yapılmış olur. İşlem sonrası kişi rahatlıkla günlük hayatına devam edebilir.

Mikroiğneleme Uygulaması Sonrası Oluşabilecek Yan Etkiler Nelerdir?

Uygulama sonrasında hafif kanama odakları, kızarıklık görülebilir. Kısa süre içerisinde geriler. Uygulama sonrası rahatlatıcı maske ve serumlar ya da soğuk uygulaması yapılarak oluşabilecek yanma hissi azaltılır. İşlem sonrası güneşten korunmaya dikkat edilmelidir.

Mikroiğneleme Uygulama Süresi ve Sıklığı Nedir?

Uygulama nedenine ve bölgeye göre uygulama sıklığı ve süresi değişir. Genelde 2-4 hafta aralarla uygulama yapılır. Çoğu kez mezoterapi ve prp ile kombinlenebilir.

Mikroiğneleme Uygulamasında Kaçınılması Gereken Durumlar Nelerdir?

Uygulama alanında aktif enfeksiyon varlığında, yara iyileşmesi bozuk olan keloide eğilimli kişilerde, kemoterapi alan immun sistemi bozuk olanlarda, açık yarası olanlarda, kanama bozukluğu olanlarda, oral isotretinoin tedavisi kullananlarda, gebelik ve emzirme döneminde uygulamadan kaçınılmalıdır.

Mikroiğneleme Cryo Nedir?

-89 °C soğuklukta azot oksit gazının yüksek basınçla uygulanmasına imkan veren bir cihazdır. Seboreik keratoz (yaşla oluşan lekeler), solar keratoz ( fotoyaşlanma sonucu oluşan lekeler), verruca vulgaris (siğiller), filiform verrü (saplı siğiller), yumuşak fibrom (et benleri) ,molluskum kontaginosum (virüslere bağlı lezyonlar) gibi iyi huylu deri lezyonlarının tedavisinde kullanılır. Kısa sürede uygulanabilmesi, anestezi gerektirmemesi, hızlı şekilde tedavi başarısı sağlanması ve işlem sonrası hastanın günlük hayatına hemen dönebilmesi en önemli avantajlarıdır.
1
×
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?